Vés al contingut
Economia Democràtica, la revolució social del Segle

 

El TEB Cooperativa i cooperativa Gedi, com a membres del Consell Rector de la Federació de Cooperatives de Catalunya, van ser les responsables de presentar la planificació estratègica que marca les properes passes del cooperativisme de treball a Catalunya. Un elevat nombre d'entitats cooperatives catalanes s'han implicat en l'elaboració de la proposta. Una planificació que potencia l'Economia Democràtica, amb la ilusió de "contribuir, de forma significativa, en el futur socio econòmic de Catalunya".

L’Economia Democràtica

Des del cooperativisme apostem per aconseguir que conceptes com agroecologia, economia circular, economia col·laborativa, sobirania alimentària, sobirania energètica o sobirania en la presa de decisions ocupin el primer pla i siguin els protagonistes de l'economia i del dia a dia de les persones que formem aquest País.

Organització i reptes de futur

A la Federació de Cooperatives de Catalunya ens estem organitzant per incidir en el camí que ha de contribuir significativament en el futur socio econòmic del nostre país. Per tal d’estar a l'alçada vetllarem per que els conceptes abans esmentats siguin una realitat palpable i per tal d'omplir-los de continguts i experiència.

Nova ètica en la gestió de recursos

Volem estar al nivell del moment econòmic, polític i social que estem vivint. Amb el convenciment que les Cooperatives catalanes hem de ser catalitzadores d'una nova ètica en la gestió del recursos. Ètica que ha de situar els operadors econòmics democràtics en espais d’influència macroeconòmica, un fet del tot necessari.

La revolució de l'economia no té aturador

Queda molta feina per donar respostes a tots els reptes plantejats. Tenim al davant una tasca engrescadora encara que dura, i no exenta de certa frustració. La Revolució de l’Economia Democràtica ja s’ha iniciat i no té aturador. I TOTS en som essencials!  

 

Equip de gerència de GEDI

 

MÉS ARTICLES