Vés al contingut
Gedi es presenta en una fira nacional de la ESS a Dakhla (Sahara)

Barcelona Solidària ha aprovat un projecte amb la particiació de Gedi que gira entorn de l'impuls del cooperativisme i  el reforç de les capacitats tècniques, empresarials i comercials de la cooperativa de gènere Nor Per al Desenvolupament i el reforç de les relacions institucionals entre Catalunya i la regió Tànger Tetuan Alhucema en el sector de l'economia solidària.

Avui en dia Gedi esta portant l'encàrrec de la coordinació de la promoció de l'economia social solidària a través de la plataforma NORESS creada a través del suport del consell regional Tànger Tetuán Alhucema. Gedi és un dels socis més potents del ministeri de l'artesania i de l'economia social solidària marroquina.

El projecte que ens acaben d'aprovar Barcelona solidària contempla dos eixos importants:

1. El reforç de les capacitats tècniques, empresarials i comercials de la cooperativa de genere “Nor per al desenvolupament” que es dedica al sector de la confecció. El 100% (mes de 40 persones) de les sòcies són dones que viuen amb dificultats socio econòmiques a Tànger amb dificultats per aconseguir un salari digne i una vida socio-econòmica estable. L'objectiu és la consolidació de la cooperativa que consisteix en que les sòcies puguin aconseguir una remuneració digna estable via una facturació creixent de la cooperativa.

2. El reforç de les relacions institucionals entre Catalunya i la regió Tànger Tetuán Alhucema en el sector de l'economia social solidària. Arran d'això, el projecte esta orientat per consolidar la relació entre la Confederació de Cooperatives de Catalunya  i la seva homologa marroquina. Per una altra banda també existeix l'objectiu d'impulsar el treball en xarxa entre cooperatives de servei català i marroquí de la regió de TTA.