Vés al contingut
Foto de Ritsuko Kudo

La periodista japonesa Ritsuko Kudo ha visitat el centre d'acolliment Can Miralpeix, gestionat per Gedi, a Montcada i Reixac, per tal de destacar com a bona pràctica educativa el treball que fem en aquest centre.

Després d'haver sentit parlar de la nostra cooperativa Kudo es va posar en contacte amb nosaltres per comprovar les referències que li havien arribat des de diferents bandes, especialment des de la Xarxa d'Economia Solidària amb qui Ritsuko té contacte. La periodista nipona ha assegurat que "he trobat molt interessant conèixer-vos i m'ha agradat el treball que esteu portant a terme".

La visita i el treball de Can Miralpeix quedarà reflectit en el llibre que la periodista japonesa està preparant sota el títol "Vivir sin empleo-desafío de crear otra forma de vida en España" i que serà editat per Iwanami, una de les editorials més prestigioses i progressistes del Japó. Kudo ha escrit altres llibres sobre temàtiques similars.

Ritsuko Kodi va arribar a España per elaborar reportatges sobre el 15M i a partir d'aquí va anar descobrint moviments com els de monedes locals, intercanvis, bancs del temps o el treball en fórmules cooperatives. Kodi no amaga que el llibre que vol publicar pretén "que la gent al Japó conegui la vostra forma de treballar i s'inspiri per realitzar accions similars als seus barris".

Kodi, a més de la seva tasca com a periodista, forma part d'una petita ONG que treballa amb nens i nenes al carrer i per tant en una clara situció de risc als paisos de Mèxic i Fiplipines