Vés al contingut
Alba Rojas, Ateneu Cooperatiu Catalunya Central

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central formarà part aquest dijous d’una delegació de la Generalitat que presentarà el projecte dels ateneus cooperatius al Reves Excellence Award 2017 a Brussel·les. Organitzat pel Comitè de les Regions d’Europa, el Reves Excellence Award pretén reconèixer aquells projectes de cooperació entre les administracions locals i regionals i el món de l’economia social i solidària, i alhora donar-los més visibilitat.

A la jornada que es farà aquest dijous a Brussel·les s’hi presentaran i exposaran els trets principals de diferents projectes procedents de Grècia, Hongria, Suècia, Finlàndia, Itàlia, França, Bèlgica i l’Estat espanyol. Entre aquests hi ha el dels deu ateneus cooperatius impulsats aquest any 2017 en el marc del programa Aracoop del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Com a mostra de la tasca que s’està fent des dels ateneus en els diferents territoris, s’exposarà el cas concret del de la Catalunya Central. A la jornada d’aquest dijous a Brussel·les hi participarà Alba Rojas, coordinadora de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, que formarà part de la delegació catalana encapçalada per Josep Vidal, director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat.

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central és fruit de l’agrupació de sis cooperatives que treballen en el territori (Gedi, Frescoop, L’Arada, Sambucus, Dies d’agost i Set-C). En col·laboració amb diferents administracions locals i entitats de la Catalunya Central segueixen un pla de treball de foment del cooperativisme amb l’objectiu de crear noves empreses que treballin seguint els principis de l’economia social i solidària. S’estan duent accions de formació i difusió del model, però també i molt especialment d’acompanyament de persones, entitats i empreses interessades en fer el pas a l’economia social.