Vés al contingut
Terra de Profit
10/09/2016

Una quinzena de persones han conegut el projecte TornaTerra a Prades de la Molsosa on s’està recuperant horta abandonada i llavors de varietats locals.

MengemBages, Ecopallareta, Torna Terra i Celler Cooperatiu d’Artés formen un partenariat per impulsar els seus productes a través del circuit curt

L’Arnau Prades és el pagès, de Prades de la Molsosa i un dels impulsors del projecte TornaTerra, que, entre d’altres, té com a objectiu, poder recuperar espais d’horta abandonats i tot el que això suposa i recuperar varietats locals. Per fer-ho ha iniciat el projecte amb les cooperatives l’Arada, mengemBages i el suport de l’Era. Gràcies a aquesta iniciativa ja s’ha recuperat l’hort de la Bassa del Coll i en un futur se’n recuperaran de nous. Allà s’hi estan plantant varietats locals de forma que això permet conèixer el comportament de les plantes i a més se’n recupera llavor. A més el producte es comercialitza a través de mengemBages per tal de rebre un retorn per part dels consumidors sobre la idoneïtat de la verdura que s’ha plantat.

Una quinzena de persones s’han apropat a l’hort de la Bassa del Coll per conèixer de primera mà aquesta iniciativa i per tastar les varietats que

El projecte TornaTerra és un dels partners i impulsors del segell local Terra de Profit juntament amb MengemBages, el Celler Cooperatiu d’Artés i la granja ecològica Ecopallareta. Tots ells han iniciat un treball conjunt, en forma de partenariat, per potenciar la venda de productes alimentaris des del circuit curt, per la confiança que això genera. Aquest treball es presenta sota el segell Terra de Profit.

Properes activitats

-Dissabte 17 set: visita al Celler Cooperatiu Artés

-Dijous 22 set: Diego Alias, millor cuiner català de l’any 2015, presenta la Carta de Maridatge amb productes Terra de Profit a We Love Cooking (C/Bruc, 74 de Manresa)

-Dissabte 24 set: Tast i visita a Artium (Festa Verema)
-Diumenge 25 set: Tast a l'activitat

–Diumenge 25 set:Contes a les Fonts de Meandre


-Dijous 29 set: Tast de productes a mengemBages


-Dissabte 1 oct: visita a la granja Ecopallareta (Poal Manresa)


-Dijous 6 oct: Tast de productes a mengemBages


-Dissabte 8 oct: Visita a les vinyes d'Artés.


Us podeu inscriure a terradeprofit@gmail.com

Venda de circuit curt

Una alimentació responsable, ecològica, saludable i que a la vegada neixi, creixi i torni al territori, és una tendència que cada cop més es detecta entre els consumidors. Per tal que tot això tingui certes garanties és imprescindible generar espais de venda de circuit curt que permetin una comercialització eficaç als productors i garanties de coneixement i traçabilitat del producte de cara als consumidors.

El Bages, terra de profit

La comarca del Bages, situada al centre geogràfic de Catalunya, i les seves comarques veïnes són productores d’una gran quantiat d’aliments en diferents sectors, destacant la producció de vi, l’horta i la ramadera, formada especialment per explotacions petites o mitjanes que, des de fa alguns anys, estan apostant per un producte excels, variat  i colològica a l’hora que econòmicament sostenible i que s’allunya de la sobre explotació.

La restauració de la zona, rica i activa, també està fent una clara aposta per aquest tipus de productes, en una zona on a més de bons restaurants, també destaca per ser una terra de noms destacats de la gastronomia catalana.

Segell ‘Terra de Profit’

Promocionar el consum local, de la venda de proximitat i de circuit curt de productes de l’horta, ramaderia, vi i cava de la comarca del Bages i comarques perifèriques.

Aproximar als productors i als consumidors tot potenciant canals de comercialització que facilitin aquesta aproximació i fer-ho des d’una perspectiva agroecològica emmarcada en el marc conceptual de l’economica social i solidària.

Potenciar el teixit productiu i econòmic territorial i incidir en un paisatge que és propi d’aquest territori.

Aquest són alguns del objectius que s’han marcat les empreses que impulsen el segell de qualitat Terra de Profit.

Carta de Maridatge

El millor cuiner català del 2015, Diego Alias, de Sant Joan i que actualment està regint amb molt d’èxit el restaurant Ca l’Amador, de Josa del Cadí, també ha volgut aportar el seu gra de sorra al projecte i ha realitzat cinc receptes que s’editaran durant el mes de setembre. La presentació d’aquesta carta de maridatge es farà el proper dijous 22 de setembre a l’espai We Love Cooking del carrer del Bruc. Durant la presentació Diego Alías farà una demostració de les receptes que ha elaborat i que mariden aliments dels productors que participen del segell Terra de Profit.

El projecte que compta amb l’impuls de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

MÉS ARTICLES