Vés al contingut
21/05/2015

L'escola Tomás Viñas de Mataró ja disposa d'un servei de mediadors entre iguals. Durant el passat mes d'abril un total de 15 alumnes de 4art, 5è i 6è  de primària van participar voluntàriament en la formació com a mediador que ofereix el Servei de mediació Ciutadana dins del Programa GAC a les escoles. L'objectiu d'aquesta formació és que aquests nois i noies voluntaris puguin desenvolupar la tasca de mediador en aquells conflictes que sorgeixin entre companys de l'escola i que, per si sols, no són capaços de resoldre.  

Des del Servei de Mediació creiem que davant situacions de conflicte hem d’apostar per una cultura del diàleg constructiu i on s’estimuli la comunicació per activar una visió positiva del conflicte. El programa GAC a l’escola persegueix com a objectiu primordial sensibilitzar i impregnar de cultura de mediació i pau la comunitat educativa; a través del treball conjunt amb els diferents sectors de la institució, afavorint així una millora de la convivència en el centre

Un centre educatiu que construeix una cultura del diàleg i de negociació davant la presa de decisions i que dedica un temps i un espai per a això, esdevindrà un centre en què els conflictes interpersonals es gestionen d’una manera positiva i  no paralitzen la convivència.

L’escola mediadora és aquella que considera el conflicte com una oportunitat, que enlloc de cercar recursos per evitar-lo ( altrament, cosa impossible), posa l’energia en practicar recursos per transformar el conflicte d’una forma positiva.

Aquest grup de 15 alumnes de l’escola Tomás Viñas és la primera promoció d’un camí emprès amb la convicció que l’ús de la comunicació positiva, potenciar el vincle, millora la gestió dels conflictes i per tant l’ambient a l’aula i l’escola.

El dia 13 de maig en un acte de celebració es van entregar els certificats als alumnes - mediadors. Felicitem aquests alumnes!