Vés al contingut
Mercè Escardó visita la Bebeteca d'Arraona

El Centre d’Edudació Infantil i Familiar Arraona de Sabadell, CEIF gestionat per GEDI, ha reinaugurat la Bebeteca, un espai pensat per a famílies amb nens i nenes de 0-3 anys amb els contes i el joc com a principal activitat.

Per fer-ho s’ha comptat amb el gran suport i implicació de l'AMPA, que no només ha contribuït amb una aportació econòmica, sinó amb la dedicació d'un grup de mares que han ajudat en l’organització de l'espai i dels contes per a què finalment, el dia de la diada de Sant Jordi, quedés reinaugurada la Bebeteca.

Com funciona

D'una banda, a nivell intern, s'inclouran a la programació activitats en aquest espai que permetran gaudir, entre d’altres d'un conte diferent cada més.

També s'inicia el préstec de llibres.

La Bebeteca esta oberta a les famílies els dimarts i dimecres de 11:45h a 12:45h i dimecres de 15:00h a 17:00h. En aquestes hores hi trobareu una educadora que us podrà orientar i assessorar per triar el millor conte per a cada edat.

Mercè Escardo, creadora de la primera bebeteca a l’Estat

Volem aprofitar també per donar les gràcies a una persona molt especial que va voler dedicar-nos un temps i visitar la nostra bebeteca: Mercè Escardó i Basescriptora i bibliotecària catalana, fundadora i durant 30 anys Directora de la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa de Parets del Vallès. 

Ha estat una visita molt especial perquè la Mercè fou la creadora de la primera bebeteca de l'Estat Espanyol amb la bebeteca de la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa, així com la impulsora d'una concepció única on la biblioteca s'erigeix com un espai activament educador per als infants i joves.

L'escriptora ens va parlar de la seva trajectòria, va donar-nos alguns consells sobre aquest espai i va orientar-nos una mica més en quant a diferents classificacions dels llibres. Va explicar-nos de forma màgica algun dels seus contes que després ens va signar amb molt d'afecte i ens va regalar: "En Jordi dormilega", "En Clip no hi és" i "La LLuna i els miralls", amb el qual fou guardonada amb el Premi Crítica Serra d'Or de Literatura Infantil i Juvenil.

La Mercè, a més ens ha regalat una frase fantástica: "Els contes són els còdols del riu de la vida que ens ajuden a riure quan hem de riure i a plorar quan hem de plorar, i a arribar al mar plàcidament quan la nostra estona d'estar aquí se'ns acaba, i que mentrestant fan de filtre a tot allò que la vida ens regala".