Vés al contingut
Oinarri

La societat de garanties recíproques basca Oinarri ha sumat fins l’agost d’aquest any 200 nous socis, convertint-se una de les més actives del sector.

Especialitzada en el finançament d’empreses de l’economia social, microempreses i autònoms, ha tancat els vuit primers mesos de l’any amb un volum d’avals autoritzats de 72 milions d’euros, el que suposa un increment del 80 per cent respecte al mateix període de l’any passat.

Actualment, aquesta societat dóna servei a més de 3.250 empreses, de les quals més de la meitat formen part de l’economia social. Des de principis de 2009, amb l’inici de la crisi, Oinarri ha estat actuant de forma anticíclica, facilitant el finançament a les empreses, i ha augmentat la seva massa societària en més de 1.300 pimes i autònoms.

L’evolució de 2013 s’ha vist influenciada positivament pel programa d’Ajuts al Circulant posat en marxa pel govern basc ara fa sis mesos, gràcies al qual s’han aprovat avals per l’import de 28,9 milions d’euros. La directora general d’Oinarri, Elena Zárraga ha assenyalat la importància que les petites empreses no demorin la sol•licitud de finançament fins l’últim moment, quan ja han acumulat aplaçaments, fet que pot complicar l’obtenció de nous recursos.