Icona FacebookIcona de Twitter

 

Icona correuIcona intranetIcona web

Documental “Crecer leyendo” Per una biblioteca inclusiva des de la infància

Avui l'entrada ens l'escriuen des de la Fundació Biblioteca Social, amb qui el CEESC col·laborem com a jurat del premi “Biblioteca pública i compromís social”.

La Fundació Biblioteca Social es presenta al juny de 2014 i cada any ha donat el premi Biblioteca pública i compromís social” als millors projectes fets per biblioteques i dirigits a col·lectius vulnerables. Constatem que molts d´aquests projectes estan dirigits a infants en ris d'exclusió.

Tenint present aquesta realitat, ja que un terç dels infants és en risc de pobresa, decidim dur a terme el documental: “Crecer Leyendo. Per una biblioteca inclusiva des de la infància. 


El documental ens mostra durant 19 minuts la situació actual de la infància i algunes de les diferents iniciatives que es porten a terme a diferents biblioteques per contribuí a superar aquesta realitat.

L´objectiu és evidenciar la necessitat d´invertir en la infància, quan la infància és el futur del país. El documental mostra exemples d´iniciatives que estan duent a terme biblioteques en aquest àmbit i la necessitat d´intervenir en la infància de forma coordinada amb altres entitats de proximitat: escoles, serveis socials, associacions de veïns, etc.

D´aquesta manera, volem animar a altres biblioteques a dur a terme projectes similars i a que entitats del tercer sector social, escoles, etc. vegin les biblioteques públiques com un aliat al territori.

A partir del fil conductor dels cinc biblioteques, de les quals quatre han guanyat el premi, el documental inclou entrevistes a Felipe Campos, Director Associació Educativa ITACA i a Glòria Pérez-Salmerón, Presidenta de IFLA (Federació Internacional d´Associacions de Bibliotecaris i Biblioteques) que agrupa 1700 membres de 150 països.

Volem destacar la intervenció de Tania Garrido, educadora social a la Biblioteca Bon Pastor de Barcelona has de sortir de la biblioteca, t´has d’apropar tu, has de fer carrer. Has de col·laborar amb tots aquells recursos que hi hagi al barri on puguis atraure als nens i a les famílies. Hi ha una part del treball de l´educar que és a la biblioteca, però també és molt important el treball que es fa fora”.
Us animem a veure el documental: descobrireu iniciatives i projectes que no us podeu imaginar i constatareu que som molts els que, colze a colze, estem treballant per la inclusió i cohesió social de la infància.

Del documental se n´ha fet un tràiler de 2,20 minuts i també un enregistrament complet de  10 minuts de la intervenció de Felipe Campos, pel seu interès social. Els tres vídeos – documental complet, tràiler i entrevista a Felipe Campos- els pots veure en aquest enllaç.

Autor: 
CEESC