Icona FacebookIcona de Twitter

 

Icona correuIcona intranetIcona web

Formatges Blancafort, uns ho veuen com un excés d’estoc, altres ho veiem com un tresor

La situació excepcional que estem vivint a causa de la pandèmia mundial del Coronavirus ha afectat a moltes petites empreses de producció artesana d’aliments. Les formatgeries en són una de les clarament perjudicades. Han vist aturada la venda dels seus productes i han de continuar treballant la llet que els hi donen les cabres. 

És per això que aquesta setmana incorporem a mengemBages els formatges de la berguedana formatgeria Blancafort. 

30 anys d’artesania 

Fa més de 30 anys que Llorenç Muguruza juntament amb la seva dona van decidir canviar de vida i anar a viure al camp, lluny de la seva ciutat. Van anar a parar a una masia entre Gironella i Casserres, i allà van decidir muntar una formatgeria. La Blancafort. 

La Laia Muguruza, la seva filla, va decidir continuar amb el negoci, apostant per mantenir aquell esperit que el pare hi posava a cada formatge que creava. L’aposta per la qualitat davant de la quantitat sempre ha estat un tret diferencial d’aquesta formatgeria. 

Pioners en el formatge Garrotxa 

Van ser uns dels pioners en elaborar el formatge estil Garrotxa, de llet de cabra, amb crosta de pell florida i amb una maduració d’entre 30 i 45 dies. Aquest segueix sent el seu formatge estrella.

Sempre amb permís del Ferrús, un formatge amb gust una mica més formós que agrada tant a les persones formatgeres. O el tendre de cabra, cremós i saborós. 

Artesania pura  

Formatges Blancafort  continua mantenint l’esperit d’obrador artesà. On la llet de cabra és tractada amb cura, delicadesa i on cada formatge es concep i s’elabora com si casi fos una obra d’art.  

De fet, cada formatge elaborat de forma artesana, sigui de la formatgeria que sigui, ho és, d’obra d’art.

Autor: 
carlesjodar