Icona FacebookIcona de Twitter

 

Icona correuIcona intranetIcona web

En contra de les males pràctiques a les càrnies

01 març 2018
Denunciem l'explotació laboral i l'inseguretat jurídica que viuen les persones treballadores de les mal anomenades "cooperatives" càrnies.

El Consell Rector de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya denuncia l’explotació laboral i la inseguretat jurídica que viuen les persones treballadores de les mal anomenades “cooperatives” càrnies, que les darreres setmanes han estat objecte d’inspeccions i notícia a diferents mitjans de comunicació.

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya expressa el seu suport i solidaritat amb les persones treballadores d’aquestes estructures empresarials i, molt especialment, lamenta l’ús equivocat que, en el cas de les càrnies, es fa del concepte de cooperativa, associant-lo a males pràctiques i a vulneracions dels drets laborals.

A Catalunya existeixen unes 4.000 cooperatives que donen feina a més de 60.000 persones i cada any, generen ocupació estable i de qualitat. Una cooperativa és una empresa que neix per donar resposta a les necessitats de les persones que la impulsen i hi treballen i un dels seus principis fonamentals és la lliure adhesió de les persones que en són sòcies.

Com ja va denunciar fa un any el sector cooperatiu, encapçalat per la Confederació de Cooperatives de Catalunya, la solució a un delicte d’explotació laboral no era una modificació de la Llei de Cooperatives, tal i com es va fer el febrer de 2017.

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya insisteix que la problemàtica de les càrnies amb males pràctiques laborals està desvinculada del cooperativisme.

 

Temàtiques Cooperatives
Any 2018

Autor: 
Olga Ruiz