Vés al contingut
Can Miralpeix a les jornades sobre tuberculosi
22/04/2016

El dia 5 d’abril de 2016, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès Oriental va organitzar la V Jornada sobre Tuberculosi i altres malalties de declaració obligatòria: un repte per a l’Atenció Primària.

A la taula sobre Tuberculosi en col·lectius de risc, la Saida Castaño, infermera de l’Equip Tècnic de Can Miralpeix, gestionat per GEDI, va exposar el protocol de funcionament del centre respecte a aquesta malaltia i el seu tractament. La seva ponència presentava el circuit que el centre d’acollida, el centre socio-sanitari de desintoxicació Retto i el CAS han realitzat amb la col·laboració del Servei de Vigilància Epidemiològica en el control de la tuberculosi amb els centres d’alt rics, per tal d’augmentar l’eficàcia i superar inconvenients com no tenir targeta sanitària individual (TSI) entre d’altres.

Aquest circuit permet fer un diagnòstic i un tractament de la tuberculosi en un temps molt breu. Abans d’establir aquest circuit, l’estudi del cas es feia des dels serveis d’atenció primària de la zona. Per poder accedir al CAP es necessitava la TSI, i per obtenir la TSI era necessari que els menors tinguessin documentació acreditativa. Aquests tràmits allarguen el temps fins a poder realitzar l’estudi complementari i el tractament si s’escau. Des de l’inici de Can Miralpeix, la infermera del centre, juntament amb la Dra. Clotet del servei de vigilància epidemiològica, han anat configurant un nou flux per facilitar aquest procés, indiferentment de si el menor té la TSI o no te cap tipus de documentació. Aquesta agilitat en el procés, en cas d’un noi malalt al centre, disminueix les probabilitats de contagi de la tuberculosi.