Vés al contingut
Patis Escolars Oberts Mataró

Els i les joves de Mataró tenen a la seva disposició dos espais de lleure d’us públic ubicats a les escoles Tomàs Viñas i Rocafonda. Es tracten dels Patis Escolars Oberts, una aposta municipal englobada dins del Pla Educatiu d’Entorn de la ciutat que consisteix en la dinamització de les pistes poliesportives de les dues escoles, per tal de concebre-les tant com a espais de trobada, com a espais per a portar a terme activitats de caire lúdic i/o esportiu.

Aquests dos espais, s’obren de dilluns a divendres de 18:30 a 20:30h i són d’accés lliure i gratuït per a tothom que s’hi vulgui apropar.  No cal fer inscripció per assistir-hi, però si que cal complir dues normes bàsiques: mantenir el respecte per la resta de participants i divertir-se al màxim!

Els Patis Escolars Oberts compten amb  equips educatius formats per professionals de l’Educació i la Integració Social que, a través del treball en xarxa amb els diferents agents municipals implicats en el projecte, tenen l’objectiu de potenciar l’educació en valors, el compromís cívic i  la participació dels i de les joves en activitats i espais de convivència en un marc d’educació inclusiva.

En total, l’any passat, més de 600 joves de la ciutat van poder participar dels Patis Escolars Oberts realitzant activitats nascudes dels seus propis interessos com ara torneigs de futbol, tallers esportius i musicals, torneigs de Batalles de Galls, jocs cooperatius, o simplement venint a passar l’estona i trobar-se amb els amics per dir la seva.

Enguany, la participació està essent molt positiva. Tots els indicadors recollits fins a la data fan pensar que els Patis Escolars Oberts es consolidaran dins del ventall educatiu de la ciutat i que el jovent de Mataró en sortirà beneficiat.

Continuarem informant de les properes notícies que es generin al voltant dels Patis Escolars Oberts de Mataró.

Equip Educatiu dels Patis Escolars Oberts Tomàs Viñas i Rocafonda.