Vés al contingut

La Ràdio Social és un projecte pensat inicialment per executar com a eina educativa a la Unitat d’Escolaritat Compartida La Clau de Manresa, gestionada per la cooperativa Gedi. I que pretén convertir-se en un mitjà de comunicació generalista on els protagonistes siguin persones amb risc d’exclusió social. Ara ja podeu escoltar els audios a http://www.radiolaclau.tk

 

Gedi Media, de la cooperativa Gedi, a petició de la Fundació La Caixa, elaborat un programa educatiu específic i socialment ambiciós i amb metodologia pròpia per poder crear La Ràdio Social.

Una UEC és un recurs de formació dirigit a alumnes de 3er i 4art de secundària obligatòria que manifesten comportaments dissociats, absentisme i/o rebuig escolar.

La Ràdio, un mitjà resilient per a persones resilients

Ni la tele, ni internet ni l’estreaming ni cap de les noves tecnologies ha pogut encara amb la Ràdio. La Ràdio és el mitjà més adaptable i resilient de tots els mitjans de comunicació que disposa la nostra societat. I si la ràdio és un mitjà resilient en gran part és perquè les persones que treballen al mitjà saben adaptar-se a les circumstàncies, a analitzar i estudiar les amenaces per convertir-les en oportunitats. És una característica generalitzada de la gent de la ràdio que es pot convertir en una potent eina d’aprenentatge per a les persones amb risc d’exclusió social.

Ràdio La Clau

El treball que s’està portant a terme a Ràdio La Clau permet que els alumnes coneguin la importància de la comunicació com a eina relacional, les virtuts i amenaces de l’ús de les XXSS o desenvolupar les habilitats per parlar en públic i la capacitat d’expressió dels alumnes, a més de conèixer la importància de l’escolta activa.

A més a més el treball a La Ràdio Social permet tocar tots els aspectes curriculars a treballar en qualsevol centre educatiu i es converteix, a l’hora, en un espai de reflexió per a les persones que hi participen.

Tot el treball queda registrat mitjançant àudios i degudament documentat. Podeu consultar l’evolució que està fent la ràdio social a la pàgina web http://www.radiolaclau.tk