Vés al contingut

Els infants de l'escola bressol estan en moment d'expansió de la imaginació, de la investigació i sobretot, de la curiositat, és per això que, part de la tasca de l'equip d'educadors de l'escola es dirigeix a preparar espais i materials que provoquin el desig i la curiositat.

En aquest punt, sense més premisses que gaudir del joc lliure, és quan podem observar els infants en tot el seu esplendor: poden decidir amb què juguen, de quina forma, quanta estona, amb qui ho comparteixen...És un joc espontani i autònom , és l'infant qui es marca uns objectius i qui pren totes les decisions al respecte, fins i tot, la decisió de no participar-hi.

Experimentar, manipular, sentir el tacte, l'olor, la temperatura, el sabor de cada element que tenen a l'abast, obre un mon de sensacions noves que permeten construir nous aprenentatges i coneixements. Els sentits prenen una rellevància vital en aquestes propostes.

Al CEIF Arraona creiem profundament en el joc lliure, en els espais de manipulació i experimentació, creiem en els infants capaços, creiem en la força de l'observació com a mitjà per conèixer als nens i nenes, però sobretot creiem en veure'ls gaudir davant de tot això.

«Jugar per un infant és la possibilitat de retallar un tros de món i manipular-lo per entendre'l" Francesco Tonucci.

 

CEIF ARRAONA