Vés al contingut
Jornada sobre monedes socials, organitzada per l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i la cooperativa Coodin SCCL van organitzar una jornada-taller sobre economia social i solidària i monedes socials. 

Durant l'acte, es van donar resposta a diverses questions tals com com es financien i quines necessitats de finançament tenen les entitats de l’economia social i solidària del Bages? De quina manera les monedes socials poden ser part del finançament? Què ha de tenir una xarxa de finançament de l’economia social i solidària a través de monedes socials?

El projecte de Coodin consisteix a fer una recer a sobre la realitat de les monedes complementàries, socials i locals; sobre les necdessitats d’un sistema de finançament cooperatiu a Catalunya, i sobre la seva possible relació o integració amb l’objectiu d’enfortir l’economia social i solidària catalana. Com a objecitu també es marca el foment del consum en el comerç de proximitat a través de monedes socials o locals i reforçar així l’activitat econòmia més compromesa amb el terrtori.

L’Ecoxarxa del Bages ja treballa des de fa temps amb l’Hora, la moneda social i local de Manresa. A l’última Festa del Riu, per exemple, va ser la moneda d’intercanvi entre les persones que hi van assistir i les entitats que hi van participar. 

MÉS ARTICLES