Vés al contingut
UEC La Clau de Gedi

"Quan anava a escola sempre em portava malament i només feia que tenir problemes. Ara, amb vosaltres, he vist que si sóc capaç d'aportar, no necessito portar-me malament i a sobre em retornen coses bones". Aquestes paraules, textuals, són d'un alumne de la UEC La Clau de Manresa que gestiona GEDI. Les ha pronunciades amb un somriure a la boca i amb una mirada neta i profunda.

A les Unitats d'Escolaritat Compartida s'acullen alumnes que, per diferents motius, no segueixen als instituts. Acostumen a ser el que s'anomenen 'els dolents de la classe'. Enguany, a la UEC de Manresa, s'acullen a alumnes que envia el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Manresa.

De les moltes àrees innovadores que està portant a terme l'equip de La Clau n'hi ha algunes com els treballs de creativitat (gràcies al programa creactivity del Cosmocaixa), el pla d'acció tutorial de salut que porta a terme l'equip educatiu, el geofutbol o la creació de APP's.

L'alumne en questió ha pogut descobrir, a la UEC La Clau, que té una habilitat especial per a entendre el llenguatge de programació per a creació d'aplicacions informàtiques. Tot i ser molt jove, és molt fumador. Ell mateix ha advertit que té un problema amb el tabaquisme. I amb el suport necessari de l'equip educatiu s'ha llençat a crear -juntament amb alguns companys d'aula- una aplicació per deixar de fumar que, hores d'ara, està en fase beta.

Althaia, l'empresa que gestiona una part dels hospitals de la Catalunya Central, entre elles la divisió de Salut Mental -i que està fent un treball intens per ajudar a les persones a deixar l'hàbit de fumar- ha conegut el treball que GEDI està fent a la UEC i s'ha interessat per saber-ne més sobre aquesta iniciativa. Fins i tot ha ofert els coneixements dels seus experts en anti tabaquisme per dotar de continguts la APP. De moment simplement és un contacte incipient.

Però els fruits d'aquest contacte inicial ja són molt valuosos. Avui, divendres, un alumne, expulsat en el seu dia d'un institut per un comportament conflictiu, ha fet aquesta reflexió que us tornem a citar: "quan anava a escola sempre em portava malament i només feia que tenir problemes. Ara, amb vosaltres, he vist que si sóc capaç d'aportar, no necessito portar-me malament i a sobre em retornen coses bones".

Encara no té títol oficial certificat, però avui, aquest alumne, ha superat un màster. I ja té ganes que sigui dilluns per seguir treballant.

Bon cap de setmana.