Vés al contingut

Fruit a vegades de la casualitat es troben sinergies i col·laboracions profitoses que ens enriqueixen professional i personalment. És el cas de Concep-t i Gedi, dues cooperatives que poden semblar molt diferents però que tenen un interès comú: les persones.

A Concep-t SCCL, cooperativa sense ànim de lucre, ens dediquem, principalment, a dissenyar i produir esdeveniments de Responsabilitat Social Corporativa amb empreses que reportin un benefici directe per a la societat i/o el medi ambient. A més realitzem activitats, sortides i tallers per a escoles per aprendre, crear, conèixer i reconèixer el valor de la relació amb les persones i els recursos que ens ofereix la natura, amb una metodologia participativa i dinàmica.

Per tant, va ser fàcil, al conèixer-nos, trobar un punt de connexió. Dues cooperatives que, en el seu moment, van trobar un punt de connexió: els centres residencials d’acció educativa o CRAE que gestiona Gedi, on, moltes vegades, és benvinguda l’aportació de recursos per millorar l’estructura dels centres i així mateix la qualitat de vida dels joves que hi viuen.

A més d’haver col·laborat de forma voluntària al CRAE Llar Sant Fost de Campsentelles realitzant tasques de reforç escolar, Concep-t va trobar que Gedi era una cooperativa de gestió de centres que ens podia assessorar alhora de buscar llars on és necessària una acció directa de Responsabilitat Social. Accions on empreses privades destinessin part dels seus recursos i fessin treball voluntari pintant habitacions, muntant mobles, etc... com va ser el cas de l’acció que es va fer a la Llar Sant fost de Campsentelles el passat mes de Juliol de 2014. Aquest tipus d’activitat són importants, no només pels valors que impliquen per als joves dels CRAES i els treballadors de l’empresa sinó perquè, a més, estableixen relacions posteriors a l’acció que perduren en el temps. Un exemple d’això seria l’entrega d’ordinadors portàtils que l’empresa Rousaud Costas Duran va fer a Gedi per repartir a diferents centres.

Esperem que cooperatives com Gedi segueixin treballant pel benestar de les persones i que les empreses continuïn apostant per les accions de Responsabilitat Social Corporativa perquè així, entre tots, un altre concepte de benestar i d’economia social serà possible. Gràcies.

MÉS ARTICLES