Vés al contingut
Conferència sobre els Nous Espais Familiars de Sabadell

El Centre d'Educació Infantil i Familiar Andreu Castells de Sabadell, gestionat per Gedi, va ser el responsable d'oferir la conferència 'Nous Espais Familiars' en la que hi van participar dues famílies usuàries d'aquest servei que ofereix l'ajuntament de Sabadell.

La xerrada va pronunciar-se en el marc del Plenari de la Xarxa de la Infància 0-3 de Sabadell. En aquest plenari es reuneixen tots els agents adherits a la Xarxa, és a dir, pediatres, infermeres, inspectors d’educació, escoles bressol –públiques i privades-, membres de l’Ajuntament de Sabadell (educació, salut, Serveis Socials, cultura, igualtat home-dona, etc), entre d’altres.

L'exposició que va oferir l'Andreu Castells constava de dues parts; una primera on s’explicava què són els Espais Familiars i el seu funcionament, i una segona, centrada en l’interès per fer renèixer aquests espais a Sabadell, però adaptats a la demanda real de les famílies d’avui dia.

Aquests nous Espais de trobada per a famílies amb infants 0-3 es plantegen en horari extraescolar, grups amb barreja d’edat i sense que hi hagi separació entre els infants i els pares i les mares durant l’activitat proposada, freqüència setmanal i divisió de les sessions per tallers independents entorn a una temàtica concreta. Cada taller consta de 4 sessions.

El Plenari de la Xarxa va celebrar-se al Casal Pere Quart on, a més de l’exposició de tres experiències d’entitats membres de la Xarxa, es van crear grups de treball i de debat per a reflexionar entorn al context actual de la infància 0-3 a la ciutat de Sabadell. Per a concloure la jornada, el professor i investigador de genètica de la facultat de biologia de la UB i divulgador de la ciència, en David Bueno i Torrens, donava una conferència molt interessant sobre la neurociència aplicada a l’etapa 0-3.

 

MÉS ARTICLES