Vés al contingut
Presentació podcast Cartografies de memòries
22/02/2023

El Museu de la Història de la Immigració de Sant Adrià de Besòs va ser escenari de la presentació del projecte Podcast Cartografies de memòries, que forma part del programa que el MhiC va organitzar durant l’hivern de 2022 amb un grup de joves migrants, residents d’un centre d’acollida a Catalunya, en aquest cas el centre que gestiona Gedi, Can Miralpeix.

L’objectiu del projecte, que forma part de les propostes que es presenten a la comissió de museus i salut del Dep.  Cultura de la Generalitat, és fer d’altaveu pels joves immigrants no acompanyats.

En aquest cas, ells son el  públic narrador , visiten el museu, coneixen la història de les migracions internes del s.XX dins del Sevillano, i aporten , a l’Espai Migrar,  les seves pròpies veus i testimonis. Ells son els protagonistes i els autors del relat del museu.

La proposta s’ha organitzat a partir de trobades periòdiques. Han estat  organitzades pel MhiC en col·laboració amb GediMedia, productora de programes audiovisuals. S’han portat a terme tallers i dinàmiques de gravació i disseny de programes del podcast. L’equip tècnic del centre de residència de Gedi Coop. va acollir part de les sessions al seu propi espai i es va desplaçar per assistir a les sessions al museu.

Les persones que hem participat, hem alçat la veu per explicar qui som i hem creat un podcast.

 

El capítols del podcast esl podeu escoltar quí