Vés al contingut
21/01/2020

El 21 de gener es commemora el dia europeu de la mediació. Gedi gestiona, entre d’altres, el Servei de mediació de Mataró, un dels serveis de mediació ciutadana municipals amb més trajectòria a tota Catalunya i avui estem d’enhorabona.

“La mediació reparadora: accions reparadores amb joves a Mataró” és el projecte del Servei de Mediació reconegut amb el Premi ADR Justícia 2019 a la millor pràctica en mediació i altres mitjans de resolució de conflictes impulsada per l’administració local de Catalunya.

El projecte, que va començar a posar-se en pràctica l’any 2013, és un model d’intervenció amb joves que han rebut una sanció fruit del incompliment de l’Ordenança de Civisme. Aquest model d’intervenció té com a objectiu situar a la persona jove com a protagonista activa del procés. El jove, que s’acull a la mesura alternativa, té la possibilitat de dissenyar, juntament amb les tècniques mediadores, un programa personal restauratiu com una eina de transformació i creixement personal i comunitari.

Com a servei de mediació es va decidir afrontar l’encàrrec de gestionar les mesures alternatives a la sanció econòmica. Una mirada, un canvi de paradigma que afronta els conflictes i també “les transgressions”, com una oportunitat de millorar la comunitat, les persones i les seves relacions, i alhora actua com un procés educatiu en sí.

Des de l’inici del projecte, el mes de maig del 2013, s’han gestionat vora 100 casos amb una valoració molt positiva del jove i del seu context social i familiar.

Donem l’enhorabona als responsables directes d’aquest projecte, a l’equip de mediació ciutadana: al Pablo, l’Eva, l’Oliver, la Mar, la Montse i la Lídia, que amb la seva tasca diària treballen per la bona salut de la convivència a la nostra ciutat.

MÉS ARTICLES