Icona FacebookIcona de Twitter

 

Icona correuIcona intranetIcona web

El Projecte Fem-ho fàcil permet que Osona i el Bages es donin la mà a través de l’Economia Social i Solidària

Fins a set projectes diferents de les comarques del Bages i d’Osona emmarcats en l’àmbit de l’economia social i solidària s’han agrupat sota la marca Fem-ho fàcil. 

Fem-ho fàcil és un projecte que treballa per dinamitzar i fomentar el producte local i ecològic en quatre àmbits d'actuació: servei a les productores, comercialització omnicanal del producte de petites productores locals, distribució amb vehicle no contaminant i propostes de producte elaborat. 

Durant els últims mesos s’han generat algunes accions que han permès col·laboracions entre les dues comarques. Hi participen en el projecte entitats com Frescoop SCCL, amb el projecte mengemBages, Can Colomé amb el projecte Camàlics i GediSCCL, que tenen àmbit d’actuació al Bages, mentre que a Osona hi han participat projectes com Sambucus SCCL, Mengem osona, Adfo CET i Fundació Areté. 

Eines de gestio per a petits productors 

El projecte es va iniciar post confinament i ha permès treballar en clau producció, comercialització, distribució i elaboració. 

En clau producció el projecte Fem-ho fàcil ha permès posar a disposició de petits productors locals una eina de gestió de comandes per a la distribució a domicili i a punts de recollida. Aquesta activitat encara està fase de pilot i es preveu traslladar-la aviat a la comarca del Bages. 

Suport a xarxes de Suport mutu 

En clau comercialització el projecte ha permès millorar alguns sistemes de gestió a més d’iniciar accions amb les xarxes de suport mutu creades arran del confinament. Per poder evitar malbaratament alimentari mitjançant diferents ofertes de producte fresc susceptible de caducar. 

Distribució sostenible a Osona i al Bages 

En clau distribució s’ha ajudat a impulsar el projecte Camàlics al Bages i impulsar un servei de distribució alimentaria a Osona amb punts de distribució a Vic i a Manlleu. A més s’ha potenciat la comercialitzacio les comarques veïnes de les herbes aromàtiques de Sambucus, que estan plantades, collides i assecades a Sant Pere de Torelló en programes d’inserció laboral. 

Aquest dimecres hi haurà una trobada entre totes les entitats, que ja porten gairebé un any treballant de forma conjunta, per valorar les accions dutes a terme fins al moment i per seguir plantejant-se objectius de futur més enllà del suport inicial que ha suposat el projecte singular atorgat per la Direcció General d’Economia social amb el suport del  Ministerio de Trabajo de l’estat i el departament de Treball de la Generalitat 

Afegeix un nou comentari

text pla

  • Etiquetes HTML permeses: <em> <strong> <ul> <ol> <li>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa .
Imatge CAPTCHA

Introduïu els caràcters que es mostren a la imatge.