Vés al contingut
Alumnes UEC La Clau

Els mitjans de comunicació del Bages s'han fet ressò del treball que s'ha dut a terme a la UEC La Clau de Manresa, que està gestionada per Gedi i que la seva imnpicaciò amb el territori ha estat valorada com a cas d'èxit.  Els 22 alumnes que han finalitzat el curs 2014-15 han portat a terme tres accions en l’espai comú: l’acondiciament i cura de les pistes de petanca, el pintat de baranes i escales públiques del barri i del poliesportiu, i la reparació de joguines del Centre Obert de la Font dels Capellans.

22 alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) La Clau, ubicada al barri dela Font dels Capellans, han finalitzat aquest curs 2014-15. Els joves han portat a terme tres tipus d’intervencions a l’espai públic de la zona en conjunció amb l’associació de veïns del barri.

Les accions han estat: l’acondiciament i cura de les pistes de petanca, el pintat de baranes d’escales públiques del barri i del poliesportiu, i la reparació de joguines del Centre Obert La Font.

Enguany també s’ha col·laborat en un projecte de marqueteria encarregat per l’Associació de Veïns de la Font dels Capellans que consta en confeccionar flors de marqueteria i que s’ha realitzat conjuntament amb el centre obert i el casal del barri.

La realització d’aquestes feines al barri de la Font, ha possibilitat l’adquisició de coneixements tècnics de pintura i manteniment (l’any passat es van pintar papereres) i fomenta el sentiment de cura i pertinença al barri i a la ciutat.

La UEC és un servei del Departament d’Ensenyament de la Generalitat que compta amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i que està adreçat a joves de 3r i 4rt d’ESO de la comarca del Bages. Es tracta d’un recurs educatiu que combina la formació teòrica amb l’adquisició de coneixements a través de la pràctica de diferents oficis i que té una voluntat continuista, així el proper curs té previst seguir en la mateix línia de treball realitzant tasques en benefici de la comunitat.

La metodologia consisteix en fer un acompanyament individualitzat als alumnes per ajudar-los a assolir l’èxit escolar. Per això els educadors de la UEC i el tutor del centre fan una adaptació en el currículum dels joves que incorpora activitats molt més pràctiques que les que es fan en un centre ordinari. Aquest fet els dóna l’oportunitat de completar la seva escolarització obligatòria.

Recull de notícies:

Regió7 digital: http://www.regio7.cat/manresa/2015/07/08/alumnes-clau-han-fet-millores/321050.html

Manresainfo: http://www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/53137/alumnes/clau/fet/tasques/manteniment/font

El Setmanari: http://www.elsetmanari.cat/noticies/detail.php?id=24093