Vés al contingut
Resolució de conflictes a Can Miralpeix

Les persones que treballen al centre d’acolliment Can Miralpeix han realitzat un curs sobre prevenció i estratègies de contenció en la resolució de conflictes. Tots els educadors del centre han participat en aquest curs on s’han impartit tècniques que permeten fer contencions físiques i emocionals davant de qualsevol situació conflictiva.

L’adolescència, gairebé per definició, és una etapa on el conflicte té una importància cabdal, fins i tot per al desenvolupament de la persona. És per això que contenir i canalitzar l’emoció que tot això comporta és un element bàsic en el procés educatiu dels joves, i més si viuen situacions de vulnerabilitat com és el cas de les persones acollides a Can Miralpeix. És per això que conèixer tècniques de contenció de conflictes entre els treballadors del centre, tant física com emocional, es converteix en una eina imprescindible del seu treball.

Arts marcials i emocions

El curs ha estat impartit pel membre de l’equip de professionals del centre gestionat per GEDI, l’Òscar Ferre. Fa un any que l’Òscar treballa com a educador a Can Miralpeix. És especialista en arts marcials i a més –com la resta de l’equip- una persona molt implicada en el desenvolupament i millora del dia a dia de Can Miralpeix.

És habitual que en el nostre món occidental mirem l’esport com una eina de salut, però sobre tot, com una eina competitiva. A diferència d’això, les arts marcials tot i que no obliden aquests aspectes, tradicionalment, posen la seva principal mirada en el coneixement, millora i control d'un mateix. Les Arts Marcials es converteixen, doncs, en una eina molt potent per a l’autocontrol bàsic i imprescindible per a poder mediar en una situació de conflicte físic i emocional.

El curs que s’ha fet a Can Miralpeix ha servit per a millorar i conèixer nous recursos per a cadascun dels professionals, però a l’hora com un intercanvi d’idees, de potenciació del vincle entre els educadors i de millora de les potencialitats de cadascun dels treballadors per a la seva tasca educativa davant dels joves.