Vés al contingut
Festa del tomàquet del Bages

La capital del Bages, Manresa, està immersa en la 7a edició de la Festa del Tomàquet, una oda al producte local i autòcton de l'hora de la comarca, a la seva pagesia i a la promoció dels circuits curs de venda de productes alimentari. Dissabte 22 durant tot el matí el Passeig Pere III acull l'actes estrella de la festa, un mercat on els productors de la comarca exposen els seus tomàquets de múltiples varietats i acabats de collir.

La festa està impulsada per l'Ajuntamnet de Manresa, però Frescoop i Gedi en tenen molt de protagonisme. De fet, Frescoop, a través de MengemBages en va ser la impulsora i ideòloga de la Festa que cada any té més èxit, mentre que Gedi Media n'és la responable de la comunicació de la festa.

Durant tota la setmana s'han fet actes de tota mena; trobada de productors amb restauradors, conferències, cursos i xerrades tècniques, un pinxo pote on els bars del centre ofereixen tapes amb tomàquet autòcton, cinefòrum, presentacions del llibres, tastos i maridatges de tomàquets i vins. 

A la pàgina web festadeltomaquet.cat hi podeu trobar, a més a més, un munt de receptes i consells per conèixer be el productes i cuinar-lo.

MÉS ARTICLES