Icona FacebookIcona de Twitter

 

Icona correuIcona intranetIcona web

Gedi impulsa dues cooperatives de dones al Marroc relacionades amb la tecnologia solar i donant feina a persones en situació vulnerable

Gràcies al suport de l’Agència Francesa del Desenvolupament (AFD) i l’Agència de Cooperació Espanyola (AECID), Gedi ha pogut crear un parell de cooperatives de dones, una a Tetuan i una altra a Agadir, que es centraran en oferir solucions innovadores centrades en la fabricació de forns i assecadors solars. Això permetrà a aquestes dones, en situació de pobresa, exclusió social i marginació, d’empoderar-se en un món emprenedor tot aconseguint la seva autonomia, la seva estabilitat econòmica, social i empresarial.

L’economia social cooperativa ligada al sector de l’economia verda és un món en el que Gedi hi treballa al Marroc fent tàndem amb la ONGD francesa/alemanya WECF (Women Engage for a Common Future) i treballant en una estreta col·laboració amb socis locals marroquins: “ERDD, CCISTTA, REMESS i francesos com l’INES y FS.

La participació de Gedi al seminari internacional ‘Solar Expo’ va permetre exposar la importància de l’emprenedoria de dones al Marroc, juntament amb altres actors de l'economia social cooperativa, de protecció del medi ambient i altres del ministeri marroquí.  Gedi també ha fomentat la intercooperació regional Sud-Nord, entre les dues cooperatives i, d'aquesta manera, potenciar el treball en xarxa. 

Arran d’aquesta intervenció s’han creat noves aliances público-cooperatives entre Gedi i altres actors locals, tal com és el cas de la facultat de ciències de Tetuan i el ministeri de l’economia social marroquina. A més a més, el proper mes de novembre, Gedi participarà en COP27 a Egipte on s'explicarà l'experiència innovadora com a referent de l'economia social cooperativa, adreçada a les dones i vinculada a l'energia verda.

 

Afegeix un nou comentari

text pla

  • Etiquetes HTML permeses: <em> <strong> <ul> <ol> <li>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa .
Imatge CAPTCHA

Introduïu els caràcters que es mostren a la imatge.