Vés al contingut
Gedi Marroc i l'associació Nahda formen electricistes en economia verda a la regió de Tànger-Tetuan-Alhucemas

En una situació de plena crisi sanitària "Covid-19", Gedi ha posat en marxa una formació teòrica i practica sobre les energies solars fotovoltaiques per a electricistes en situació de pobresa i dificultats socials. En el marc del projecte: "Promoció de la emprendedoria verda a escala de la regió Tànger Tetuan alhucema, Marroc" aprovat pel AECID/British Council a través el projecte "Kafaat Liljamia: competències per a tots" i amb el suport financer de la UE, Gedi Marroc executa aquest projecte assumint la codirecció amb l'associació Nahda dels electricistes de Tànger.

Gràcies al suport dels nostres socis locals: Cambra de comerç regional CCISTTA, la direcció regional del entraide National, el ODCO i també l'institut de formació d'oficis verds, energies renovables i eficàcia energètica IFMEREE, una formació teòrica i practica s'ha emportat en favor de més de 95 persones de tota la regió Tànger-Tetuan-Alhucema.

La innovació i la emprendedoria cooperativa verda son uns sectors emergents que el govern del marroc atorga a Gedi amb la finalitat i el objectiu de crear més ocupació, creant estructures del treballador autònom i/o cooperatives de servei.

La interoperació francesa es vincla amb aquesta iniciativa via la ONGD Women Engage for a Common Future WECF, posant un projecte cooperatiu femení en temes de solucions solars a Tetuan, fent vincle amb Gedi.

Els actors de la societat civil, així com les administracions públiques marroquines de la regió recolzen aquests projectes i posen els mitjans, autoritzacions de desplaçament i propostes per a la creació jurídica així com la integració professional dels nostres beneficiaris en el mercat laboral (persones vivint en la marginalització social i afectats per la covid-19)

 

MÉS ARTICLES