Vés al contingut
Gedi Marroc

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Solidària  ha aprovat un projecte amb la participació de Gedi en aliances amb el ODCO (Office du Développement de la Coopération) i el Entraide Nationale que depèn del ministeri de ben estar social del Marroc.

Aquest projecte consisteix, principalment, en la creació d'una xarxa de cooperatives femenines d'artesania tèxtil, a Tànger - Tetuan. El projecte és una continuïtat del que ja es va dur a terme durant l'any 2016-2017 i que té el focus posat en la confecció artesanal, un àmbit on les dones cooperativistes del Marroc en són autentiques expertes. Tot i això, el nivell comercial i la situació de pobresa i d'exclusió social, fan que aquestes cooperatives de dones on la confecció és el principal objecte de treball tinguin dificultats per comercialitzar els seus productes.

Xarxes comercials

És per aquest motiu que el projecte en el que participa Gedi es marqui com a objectiu poder crear una xarxa de cooperatives femenines del sector de la confecció artesanal a Tànger-Tetuan, tot adaptat un pla comercial i una estratègia de vendes de la xarxa basada, especialment, en la transferència del coneixement i expertesa catalana.

A l’hora es pretén actualitzar i reorientar els objectius de l’acord marc en referencia a l’economia social cooperativa entre Catalunya i el Marroc.

Mòduls formatius

El projecte contempla mòduls formatius a les dones cooperativistes, en l'àmbit de les tècniques de vendes i elaboració de plans comercials, així com la consolidació de la xarxa cooperativa.

El compromís de les dues administracions públiques marroquines "ODCO i el Entraide nationale" en aquest projecte, és un indicador bastant fiable i de gran valor.
Per una altra banda, la transferència del coneixement cooperatiu català i la implicació tant de la CoopCat (confederació de cooperatives de Catalunya) i de la federació de cooperatives de treball de Catalunya són línies de gran importància pel fet d'obrir un nou front per una Inter cooperació catalano-marroquina en aquest àmbit de la ESS, en general.