Vés al contingut

La Fundació Catalunya La Pedrera estrenarà un nou EspaiSocial, el de Santa Eugènia a Girona, que acollirà projectes dirigits a persones grans amb deteriorament cognitiu i a infants i adolescents amb necessitats educatives.

Aquest espai, que serà gestionat per la cooperativa Gedi, celebrarà una jornada de portes obertes el divendres 9 de setembre.

L’espai s’incorpora a la xarxa de vint-i-cinc equipaments que la Fundació Catalunya-La Pedrera té arreu de Catalunya i que donen servei a més de 5.500 usuaris. Es tracta d’espais de convivència intergeneracional, des dels quals la Fundació apropa els programes socials que ha desenvolupat pensant en necessitats que calien ser ateses.

Un dels programes que es durà a terme és el REMS (Reforçar i Estimular la Memòria i la Salut), programa adreçat a persones grans amb malalties neurològiques en fase lleu o moderada. Un equip de professionals ofereix activitats físiques, cognitives i de socialització que permeten a la persona que hi participa preservar les seves capacitats el màxim de temps possible. Més de 1.000 participants al Programa REMS als 25 EspaiSocials avalen l’èxit de la iniciativa.

També es posarà en marxa a Santa Eugènia el Programa d’Acompanyament Educatiu (PAE), una proposta per a infants i adolescents en edat escolar (dels 6 als 16 anys) que és el complement a l’escola i la família. A través d’activitats i dinàmiques en horari extraescolar, el PAE fomenta l’èxit acadèmic, el desenvolupament integral de l’infant i la seva personalitat creativa.

La Fundació Catalunya-La Pedrera ha signat un acord amb la Mancomunitat de Santa Eugènia per tal d’obrir l’espai al barri i facilitar que les persones amb inquietuds socials puguin canalitzar-les en diferents possibilitats de voluntariat social.