Vés al contingut

Una jornada que se celebrarà a l'auditori de La Pedrera, el proper dia 22 de juny, servirà per presentar l'informe que la cooperativa Gedi ha elaborat sobre la siutació dels Menors Estrangers No Acompanyats a Catalunya (MENAS). Les inscripcions ja estan obertes per a un acte que comptarà amb debats i presentacions amb un programa que pots consultar aquí.

Des de fa uns mesos els mitjans de comunicació estan posant el focus en aquest col·lectiu que està en continu creixement. 

Com a menors, l’atenció està garantida fins la seva majoria d’edat. Però, què passa quan aquests joves compleixen 18 anys? Quines oportunitats se’ls presenta? Com poden accedir al mon laboral? S'exposen a riscos sociolaborals? Quins? Poden les empreses d’inserció ser un recurs útil per a ells?

Informe de la cooperativa GEDI i Fundació Catalunya-La Pedrera

D’aquests temes tracta l’informe que ha realitzat la Cooperativa GEDI. Parteix de l’anàlisi de les dades estadístiques i d’un nombre significatiu d’enquestes anònimes a nois tutelats i entrevistes als seus familiars, a educadors i tècnics; i conclou amb una proposta per facilitar la inserció laboral d’aquest col·lectiu mitjançant les empreses d’inserció. Aquesta proposta surt del treball conjunt entre Cooperativa GEDI, Formació i Treball i Fundació Catalunya – La Pedrera. 

Presentació de l’informe i debat

La presentació de l’informe es celebrarà el divendres, 22 de juny a l’Auditori de la Pedrera, on tindrem ocasió d’interaccionar i debatre sobre la proposta. La jornada s'iniciarà a les 9.30 fins a les 13 hores i a més de la presentació de l'informe comptarà amb un debat en el que hi participaran: Robert Fornes, de la Cooperativa Gedi; Marina Arnau, de Formació i Treball; Concepció Herms, de la Fundació Catalunya La Pedrera; Albert Parés, de Noves Vies i Anna Güell, d'Ecosol. A més es comptarà amb la participació d'una Fila 0 formada per representants d’entitats públiques i privades que treballen en l’ambit dels MENAS.

Inscriu-te a la jornada

Com a persona vinculada a aquest col·lectiu, ens agradaria comptar amb la teva presència. Si us plau, inscriu-te aquí.