Vés al contingut
Ada Vilaró i alumnes de la UEC La Clau de Manresa

Alumnes de la Unitat d’Escolaritat Compartida (UEC) La Clau de Manresa, que gestiona Gedi, han estat protagonistes d’una performance ideada per l’artista Ada Vilaró en una producció pensada per a la Fira Mediterrània de Manresa i el Festival TNT de Terrassa i que es presenta sota el títol Públic Present 24 hores.

Durant 24 hores, l'artista Ada Vilaró va estar en silenci a la Plana de l’Om durant la celebració de la Fira Mediterrània. Acompanyaven a l’artista durant la performance una caixa de guixos que li va facilitar la comunicació amb els transeünts. Per altra banda, durant aquest període de temps, diferents col·lectius van acompanyar a l’Ada Vilaró en el seu silenci. Entre aquests col·lectius el més matiner va ser la UEC La Clau on els alumnes que ho van volen van poder estar en silenci mirant al públic o la gent que passava. Un acció i un acte de presència durant un període prèviament determinat que també ha servit per treballar el silenci amb els alumnes de la UEC. Què aporta el silenci? Com ajuda a escoltar? A reflexionar? A escoltar-se a un mateix? Són preguntes a les que els alumnes hi han pogut anar trobant resposta a mesura que s’acostava el dia de l’acció.

La Performance Present 24 hores té com a un dels seus objectius tornar a l'espai públic, entès com un espai comunitari i lliure on s'activen processos de canvi social profund. Donant visibilitat als col·lectius diversos que socialment estan al marge i/o el teixit cultural de les persones que fan que una ciutat sigui com és.

MÉS ARTICLES