Vés al contingut

El company de Gedi, Nil Saladich, va representanr l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central a la taula rodona sobre economia social a Osona que va organitzar el Vicjove. L’acte era el primer del Mes de l’Economia Social al Vicjove. Van acompanyar a Nil Saladich i l’Ateneu en la taula Sara Blázquez (Dies d’agost), Helena Campàs (Mengem Osona), Josep Freixa (Oikia i Tapís), Guillem Soler (Punch), Sergi Solà (El Serradet de Barneres), Ramon Furriols (Aurora) i Anna Arisa (Sambucus).

Cadascuna de les persones representants de les diferents cooperatives i associacions participants en l’acte van explicar com treballen, per què ho fan des de l’economia social i solidària i quins projectes de futur tenen. 

L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

En el cas concret de l’Ateneu, Nil Saladich va fer un resum de l’activitat que ha tingut en el seu primer any de vida en el foment i la difusió del cooperativisme i l’economia social en el territori. Va explicar com a poc a poc es van trencant alguns prejudicis entorn de l’economia social i la fórmula cooperativa, la més adequada per a determinades iniciatives empresarials i per la qual, malgrat tot, encara no estan apostat massivament molts emprenedors. Saladich també va fer una relació d’alguns dels serveis adreçats a administracions, escoles o gestories i assessories que s’estan prestant des de l’Ateneu, així com l’acompanyament a aquelles persones que tenen pensat emprendre una activitat des de l’economia social i solidària.

El Mes de l’Economia Social al Vicjove es completarà els dos divendres següents. El dia 19, amb un vespre de teatre social, amb la representació de l’obra de teatre «L’assemblea», que anirà seguida d’un fórum, i el dia 26, amb el taller «Tens una idea d’empresa? Vols crear una cooperativa? L’emprenedoria social», a càrrec de la cooperativa La Fera Ferotge. Fins el 29 de gener també es pot veure al Vicjove l’exposició «Memòria històrica del cooperativisme» de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Més informació sobre l’acte de divendres en aquest enllaç.