Vés al contingut
Ateneu Cooperatiu a la Mostra d'Economia Solidària

Manresa celebrarà el proper dia 3 de juny la segona edició de la Mostra d’Economia Social i Solidària amb la participació d’entitats i diferents activitats paral·leles amb l’objectiu de crear un espai de trobada i intercanvi. Entre les entitats impulsores d’aquesta activitat es troba l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, una iniciativa que coordina Gedi conjuntament amb les cooperatives Dies d’Agost, l’Arada, Sambucus, Set-C i Frescoop amb el suport de la Federació de Cooperatives i Coop57.

La Mostra tindrà, com a acte previ, una xerrada de l’economista Christian Felber, tot i que el gruix dels actes se celebrarà el dia 3 de juny.

El matí començarà amb un tast de cacau de comerç just i contes. A continuació, la jornada comptarà amb la presència de l’Esther Vivas, coneguda per participar en diferents mitjans, però especialment per la seva tasca com a investigadora i  activista en diferents moviments socials sobre consum conscient.

Al migdia hi haurà un dinar popular amb paella vegetariana a càrrec d’Ecoxarxa per continuar amb tertúlia amb les experiències Pam a Pam i Ateneu Cooperatiu. Nil Saladich, representant de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya central, ha recordat avui que l’entitat va iniciar les seves activitats fa uns mesos, i està ubicat al CEDEM (al Palau Firal de Manresa) , tot i que dóna servei a les comarques centrals (Bages, Moianès, Berguedà, Solsonès, Anoia i Osona). En formen part sis cooperatives d eles comarques centrals, té per objectiu impulsar noves iniciatives d’economia social i cooperatives i és un de les deu entitats d’aquesta mena que ha impulsat la Generalitat al país.

A la tarda, una mostra de productes tèxtils obrirà pas a les activitats musicals a càrrec de Celeste Alias i Simon Taibi. Aquest darrer, és un exemple del projecte Cabal musical que promou la inclusió i els talents musicals,  aquest jove músic oferirà una cloenda de “rap amb emocions”.

 

MÉS ARTICLES