Vés al contingut
Ocell de foc, jornades

El projecte Ocell de Foc de Badalona va organitzar unes jornades sobre violència sexual en l'oci nocturn a Badalona. Aquestes jornades van tenir com a objectiu abordar la problemàtica de la violència sexual en espais d'oci nocturn, des d'una perspectiva integral i transversal.

L'espai Betúlia de Badalona va acollir a molts professionals on es va debatre al voltant de la manifestació de la violència de gènere en l'oci nocturn, les diferents formes de violència sexual que es poden donar en aquest context i com prevenir i abordar aquestes situacions des d'una perspectiva conceptual, metodològica i jurídica.

Per una banda, Ana Burgos García, antropòloga i coordinadora de l'observatori Noctámbul@s, i Pau Zabala Guitart, sociòleg i consultor especialista en protocols d'abordatge de violències sexuals, van abordar la problemàtica de la violència sexual i les drogues des de les polítiques municipals. 

Seguidament, Sònia Ricondo García, advocada penalista especialitzada en violències masclistes, va exposar quin és l'abordatge jurídic de les violències sexuals i l'ús de drogues. 

Durant les jornades també es va presentar el Programa comunitari i preventiu d'addiccions.

Les jornades, han estat impulsades per Ocell de Foc i l'ajuntament de Badalona i en col·laboració amb AsaupamEspai BetúliaNoctámbul@s, Fundació Salut i comunitat, i la Diputació de Barcelona.

MÉS ARTICLES