Icona FacebookIcona de Twitter

 

Icona correuIcona intranetIcona web

Noves aliances amb Alemanya a favor d'una economia verda cooperativa al Marroc

Noves aliances internacionals a Gedi

Després de més de deu anys de cooperació, Gedi obre nous fronts creant aliances amb altres ONGD’s internacionals amb l'objectiu de treballar en xarxa i en sinergies.

WECF, Women Engage for a Common Future – International  és un Nou soci alemany amb qui estem desenvolupant l'engegada d'un Projecte en relació amb l'economia verda a la regió de Souss Massa Daraa de la ciutat marroquina d’Agadir.

Durant el juliol s’ha organitzat una reunió amb actors públics i privats. També amb cooperativistes de la regió. Tot plegat amb l'objectiu de crear un nou model cooperatiu de servei a favor d'aquestes dones que exerceixen tot un sector solidari cooperatiu.

Es tracta de crear una cooperativa de fabricació d'assecadors solars i mini forns perquè les cooperatives femenines del sector agrícola (Argan i Azafrane) així com aquelles del sector pesquer puguin usar-les amb l'objectiu d'aprofitar les energies solars i la protecció del medi ambient.

Una economia verda a favor de tots: tant cooperativistes, petites empreses o familiars que viuen a les zones rurals. La ER/EE és un nou món que es pretén adaptar al món cooperatiu en un país en via de desenvolupament i on les seves beneficiàries són dones en situació d'exclusió social, lluitant per guanyar-se la vida mitjançant l'estructura cooperativa.

Les reunions establertes a Agadir van mostrar un gran interès i una gran implicació de totes aquelles cooperatives liderades, majoritàriament, per dones.

Per una altra banda, el president de la regió SMD ens va rebre amb un gran carisma i va mostrar entusiasme per la futura implicació institucional, tècnica i també econòmica a favor de les beneficiàries del nostre nou projecte.

Afegeix un nou comentari

text pla

  • Etiquetes HTML permeses: <em> <strong> <ul> <ol> <li>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa .
Imatge CAPTCHA

Introduïu els caràcters que es mostren a la imatge.