Vés al contingut
Inuaguració L'Òrbita

L’espai, impulsat per la cooperativa Gedi, acull diferents projectes a l’entorn de les cooperatives i l’economia social i solidària de la Catalunya central

 

L’espai cooperatiu i de l’Economia Social i Solidària de la Catalunya Central, L’Òrbita,  és un espai de treball cooperatiu de la Catalunya Central ubicat al carrer del Bruc de Manresa. Està impulsat per la cooperativa Gedi que té com a objectiu ser un punt de trobada dels diferents serveis que ofereix la pròpia cooperativa, a més d’oferir espais de treball i trobada a altres empreses, persones o entitats vinculades a l’economia social i el cooperativisme. 

A l’acte d’inauguració de l’espai hi van assistir l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i el director general d’Economia Social i Solidària de la Generalitat de Catalunya , a més d’Alba Rojas, de l’equip de gerència de Gedi, 

Gedi fa més de 30 anys que impulsa projectes d’atenció a les persones arreu de Catalunya i també a la Catalunya Central, on ha anat ampliant la seva activitat al llarg dels darrers anys. Alba Rojas va assegurar que “en aquests momnets ens trobem més de nou projectes de la Catalunya Central generant més de 50 llocs de treball. L’Òrbita és un espai de confluència dels projectes de Gedi i d’altres projectes del sector de l’economia social i les cooperatives”.

Per la seva banda, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, a més de felicitar a les empreses que participen de l’ôrbita va voler remarcar que “a Manresa fa molt temps que l’Economia Social i Solidària la tenim en compte. Han sortit moltes iniciatives i molts projectes rellevants i gràcies a totes aquestes persones que heu tirat molts projectes endavant s’ha aconseguit que la ciutat sigui referència”.

El director general d’Economia Social i Solidrària, tercer sector i cooperatives de la Generalitat de Catalunya, Josep Vidal, va confirmar que la capital del Bages és referent pel volum i la qualitat dels projectes i va remarcar la visió de la cooperativa Gedi “en la voluntat de construir sempre amb els altres” i es va mostrar convençut que amb espais com l’Òrbita “npacabaran sortint projectes engrescadors”

 

L’Òrbita acull actualment serveis com

.L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central que Gedi lidera conjuntament amb 34 entitats més del territori i que, a la vegada, utilitzen L’Òrbita com a punt d’atenció i treball.

.Els serveis de comunicació integral de Gedi Media

.Serveis d’inserció laboral.

.Oficines de Frescoop que gestiona, entre d’altres, marques com mengemBages, menjadors escolars bonavida o càtering Piscolabis&Xeflis

.SuderGintza, cooperativa feminista que centra la seva activitat en la investigació i l’acció social per la igualtat, pau i convivència.

.Comunalitat Urbana de Manresa, una estructura comunitària que aplega i coordina persones que volen donar resposta a necessitats col·lectives.

.Xarxa de Suport Mutu del barri de Valldaura, que aplega veïns que va agrupar-se de forma informal per la pandèmia i que continuen trobant-se per oferir-se suport mutu

Espai emblemàtic per al cooperativisme

Els diferents despatxos i sales de L’Òrbita estan ubicats al local de carrer del Bruc, 59 baixos de Manresa. Un espai emblemàtic per a l’economia social de la ciutat on es van instal·lar per primera vegada, al 2011, els projectes mengemBages, de promoció de l’alimentació local i sostenible i Mbici, de promoció de la mobilitat en bicicleta. En una època de crisis econòmica molt marcada els projectes van suposar una embranzida a superar aquells moments des de l’economica cooperativa.

Després d’un temps tancades, a finals de 2021 es van començar a adaptar les instal·lacions a les noves necessitats que ofereix L’Òrbita.

Les instal·lacions quedaran oficialment inaugurades el proper dia 23 de febrer en una jornada de portes obertes que s’allargarà de de 2/4 de 5 fins a 2/4 de 9 del vespre.

Totes les empreses, entitats, i persones a títol individual que vulguin conèixer l’espai i el treball que hi portem a terme podran visitar les instal·lacions on s’explicaran els projectes i propostes de futur.

 

Enllaç a declaracions: https://youtu.be/O6dQuN1IyTM

Enllaç a les fotografies de l'acte: https://www.yogile.com/9h8d75mar0o/21t/share/?vsc=e55fd0995