Vés al contingut
Supercoop Manresa ja és una realitat

SuperCoop Manresa ja ha obert en període de proves i les sòcies han fet els primers torns. Està previst que aquest Supermercat obri definitivament les portes aquest mes d'abril. Supercoop Manresa es un projecte de gestio innovadora de supermercat on lés més de 700 sòsices en són les propietàries i a l'hora les treballadores d'aquest supermercat. Gedi i Frescoop, en el seu dia, van fer seva la idea de crear a Manresa un Supermercat a l'estil de l'exitós FoodCoop de Brooklin i van apostar per gestionar un projecte singulars que permetés crear el projecte.

El mercat està ubicat a l'interior del Mercat Puigmercadal. Les primeres compres es podran fer un cop s’hagi fet la imprescindible sessió d'acollida i el seu primer torn. El pla d'obertura preveu que això sigui així per iniciar tots els processos de forma esglaonada i poder testar i detectar les incidències que es vagin produint en aquest sistema de compra pioner a Catalunya. 

Des de SuperCoop asseguren també que "voldrem celebrar-ho amb una gran festa d'inauguració", tot i que ara no és el més prioritari perquè caldrà adaptar-la a les mesures sanitàries indicades. 

A SuperCoop tothom hi podrà comprar. Només caldrà ser-ne soci, fer l'aportació inicial i comprometre's a participar. SuperCoop és una cooperativa i són els seus membres qui defineixen la política de productes del supermercat. Totes les decisions són participades, consensuades i compartides gràcies a un sistema de funcionament que coneixem com a sociocràcia, que permet la presa àgil de decisions en una estructura horitzontal. 

Els socis i les sòcies es comprometen a aportar tres hores mensuals a les feines que generi el supermercat. 

Aquí podeu veure el reportatge que TV3 ha fet sobre aquest supermercat cooperatiu.