Vés al contingut
Ulleres fetes al PAE de Terrassa

 

El Gran Dictat és un dels programes d’èxit de TV3. El programa dirigit per l’Òscar Dalmau és un entreteniment divertit d’aquells que juga amb la llengua i amb la seva complexitat i diversitat. En una de les seves seccions els concursants han de lletrejar paraules a ulls clucs. Per això a cada programa tapen els ulls als concursants amb ulleres objecte dissenyades per diferents persones o entitats en una mena de concurs paral·lel.

Alumnes del Programa d’Acompanyament Educatiu (PAE) de Terrassa, una iniciativa de la Fundació Catalunya la Pedrera, gestionada per GEDI, ha decidit participar en aquest concurs i alguns dels alumnes han rebut el premi de veure les seves creacions al plasma.

Èxit i autoestima

El que, probablement, per a molts espectadors les ulleres de la tele són una creativitat divertida més, per als participants en aquest concurs parl·lel significa tot un èxit personal de superació dels que donen sentit al treball intens que es fa dia a dia al PAE. Dels dibuixos que vam presentar des de l'Espai Social de Terrassa tres d'ells han estat triats per poder-los utilitzar al programa. El primer va ser el dia 4 d'abril, els altres es podran veure el dia 11 i el dia 20 d'abril.

La responsable del servei, l’Arantxa, ens explicava que ja el curs pasat "es van presentar al concurs de relats infantils 'Tens molt a dir' convicat per la Federació Catalana de Voluntariat Social. El procés de creació va ser molt gratificant i el resultat va ser una dosi d'energia per als infants, ja que tres d'ella van ser guanyadors".  Arantxa assegura que acostuma a coincidir que els qui guanyen premis o reben reconeixements dels seus treballs són alumnes que tenen unes notes escolars no sempre destacables. “Quan els pares reben la notícia dels premis i reconeixements sovint són una dosi d’energia positiva i autoestima i, a més, permeten una mirada més amable” dels progenitors cap als fills.

 

 

Objectius del PAE

El PAE és un recurs que tal i com es pot llegir en el blog de Catalunya La Pedrera serveix “per fomentar l’èxit educatiu dels infants a través d’activitats i dinàmiques en horari extraescolar, que promouen el seu desenvolupament integral i competencial tot estimulant la seva creativitat”, a la vegada que “amb aquest Programa volem contribuir a educar infants creatius i amb iniciativa, amb habilitats i competències que els ajudin a ser més autònoms i a donar respostes eficients a cada nova situació”.

A Terrassa hi treballen una quinzena d’educadors per atendre prop de 85 alumnes de primària que han sol·licitat aquest servei que s’ofereix dos dies per setmana i que el proper curs està previst a ampliar a alumnes de secundària.

 

Mireu el vídeo del programa aquí: