Vés al contingut

Què és la mediació?

La mediació és una eina senzilla i eficaç que promou la Cultura de Pau. Ajuda a les persones, des de la coresponsabilitat a superar malentesos i situacions de conflicte mitjançant la recerca de diferents alternatives.

És un servei gratuït que garanteix la confidencialitat i afavoreix la participació des de la voluntarietat. El procés de mediació fomenta l’apropament, la comprensió i el diàleg, fent possible que les persones arribin per si mateixes a acords satisfactoris i duradors.

Qui porta a terme la mediació?

La porten a terme les persones interessades, acompanyades per la persona mediadora imparcial, especialitzada que, sense imposar solucions, garanteix l’escolta i el respecte.

 

Com es realitza la mediació?

 1. La mediació comença quan una de les parts l’escull com a via per gestionar el seu conflicte.
   
 2. La persona mediadora la informa del procés i conjuntament acorden el pla de treball.
   
 3. S’estableixen contactes i entrevistes amb totes les parts interessades.
   
 4. S’acompanya a les parts preparant-les per asseure-les en espais propicis al diàleg.
   
 5. El procés finalitza, amb acords o sense, quan totes les persones participants ho considerin.

En quines situacions s’utilitza?

En tot aquell conflicte fruït de la interacció:

 • A les comunitats de veïnatge
 • A l’espai públic
 • Derivats de l’activitat econòmica
 • Entre entitats i associacions
 • A l’àmbit educatiu
 • Mediació Familiar
 • Mediació Restaurativa

 

20 anys del Servei de Mediació 

Durant el 2022 hem celebrat els 20 anys del Servei de Mediació. S'han volgut posar en valor els cinc sentits a través d'un conjunt d'accions i activitats que s'han anat succeïnt al llarg de l'any. Així doncs, s'ha volgut apropar a la ciutadania aquesta eina de resolució de conflictes que és la mediació amb accions com els "Espais d'escolta", el projecte de teatre foro a Rocafonda, el taller de Cultura de Pau en entorn urbà, el taller "I tu, què hi veus?" al Carnestoltes de l'Espai Jove Rocafonda, la participació en el Maig Intercultural i formacions a equips professionals i centres educatius. 

Els actes del 20è aniversari han culminat amb l'exposició "Posem-hi els cinc sentits. 20 anys de mediació a Mataró", una mostra de totes les activitats que s'han fet durant l'any.

Dades de contacte

tel
937022807

ARTICLES RELACIONATS