Vés al contingut

El Servei de Primera Acollida és un servei d’informació, assessorament i acompanyament per a totes aquelles persones que s’empadronen  a la nostra ciutat.

En aquest servei hi trobareu informació i atenció personalitzada  proporcionada  pels nostres tècnics d’acollida.

A  més, us convidarem a participar en el circuit de formació. Aquest, a més de dotar-vos d’eines per a la vostra incorporació i autonomia a la societat catalana, us pot ser d’utilitat a l’hora de buscar feina o de fer valer la vostra formació i experiència.

A més, el certificat d’acollida és útil en els processos d’estrangeria com ara l’arrelament social, la modificació o la renovació de residència entre altres

 

La mediació intercultural és una eina que permet, en l’àmbit dels serveis públics, facilitar els processos d’integració de les persones nouvingudes mitjançant la traducció lingüística i de codis culturals i l’assessorament als i les professionals que hi treballen i als usuaris/àries que s’hi adrecen.

Disposem d’un equip de mediadors i mediadores que intervenen, a demanda dels serveis municipals o dels serveis públics d’altres administracions, en els àmbits de benestar social, educació, salut i inserció sociolaboral. Els idiomes de treball són: català, castellà, anglès, francès, xinès, àrab, amazic i les llengües majoritàries de l’Àfrica subsahariana, entre elles mandinga, sarahole i wolof.

Els objectius són:

  • Àmbit de benestar social: promoure l’autonomia de les persones nouvingudes.
  • Àmbit d’educació: afavorir els processos d’inserció socioeducativa dels menors d’origen estranger i la millora de les condicions d’escolarització.
  • Àmbit sanitari: assessorar als i les professionals dels serveis sanitaris per tal e facilitar-los l’atenció als usuaris/àries.
  • Àmbit sociolaboral: promoure la inserció sociolaboral de les persones nouvingudes com a eina per afavorir la seva integració.

Dades de contacte

tel
93 758 24 93

ARTICLES RELACIONATS